Skip to content

SEURA

Catz Lappeenranta ry. perustettiin v. 1996 kehittämään lappeenrantalaista nais- ja tyttökoripallotoimintaa naisten omista lähtökohdista siten, että mahdollisimman suuri osa toimintavastuusta on naisilla itsellään.

Seuran jäsenmäärä on ollut kasvussa koko ajan. Toiminnassamme on mukana monia aktiivisia jäseniä ja taustavoimiin kuuluvia.

Tervetuloa mukaan koripallon pariin!

Seura

Laadukas valmennus on kantanut hedelmää

Seuran juniorit ovat kuuluneet koko 2000-luvun aivan Suomen terävimpään kärkeen. Seuran joukkueet ovat voittaneet eri ikäluokissa SM-mitaleita ja useita kansainvälisiä turnauksista. Myös maajoukkuepaita on tullut tutuksi usealle tytölle.
Parhaimmat ovat matkustaneet USA:n yliopistoihin lisäoppia saamaan. Catzin edustusjoukkue on saavuttanut hopeaa vuonna 2007,  2008, 2009 ja 2011 sekä Suomen mestaruudet 2010, 2012, 2013, 2014, 2015 ja 2016. Vuonna 2017 saavutuksena oli pronssi. Vuosina 2007, 2011 ja 2012 joukkue voitti Suomen cup-mestaruuden. Vuosina 2016 ja 2017 edustusjoukkue sijoittui Latvia-Estonia liigassa toiseksi.

Jokainen joukkue muodostaa taloudellisesti oman yksikkönsä, joka vastaa vain omista suorista kuluistaan. Edustusjoukkueen budjetti on erillään juniorijoukkueiden budjetista. Juniorit eivät siten millään tavalla osallistu ammattivalmentajien ja pelaajien palkkakustannuksiin.

Seuran pelaajilla on vakuutus vain pelaajalisenssin kautta. Jokainen pelaaja voi ottaa lisävakuutuksen itse.

ARVOT

URHEILULLISUUS JA FYYSISYYS

mahdollisuudet kilpaurheiluun

KASVATUKSELLISUUS

hyvät tavat, sitoutuminen, luotettavuus

SOSIAALISUUS

kaikki tuntevat toisensa nimeltä

SUVAITSEVAISUUS

joukkuehenki, ei kiusata

TALOUDELLISUUS

tavoitteena kerätä yhdessä rahaa, jotta kulut pysyvät kohtuullisina

Harjoittelemme elämää varten

Harjoitusryhmä, n. 10-15 tyttöä, on samanlainen, jollaisessa moni meistä vanhemmista työskentelee myöhemmällä iällä. Siksi onkin tärkeää havaita, että harjoitusryhmässä voidaan jo nuoresta pitäen koripallon avulla harjoitella tekemään hyvin sellaisissa tilanteissa, joita vastaavia tulee myöhemmin elämässä vastaan.

Olennainen havainto on, ettei joukkuepelissä kukaan voi yksinään toimia menestyksekkäästi. Hyvän tuloksen saamiseksi jokaisen osallistujan panos on tärkeä. Jokaiselle on oma tehtävänsä ja jokainen kantaa vastuuta.

Puolustustilanteessa huudetaan usein apua. Henkilökohtaisesti on tervettä ymmärtää, ettei kaikista tilanteista selviä yksin. Toisaalta joukkuetoverin täytyy olla joka tilanteessa valppaana, että hän oman tehtävänsä hoitamisen ohella osaa antaa apua, vaikkei toinen sitä ehkä huomaa pyytääkään.

Tavoitteenamme on olla auttamassa koteja ja kouluja tukemassa nuorta hänen kasvussaan kohti kypsää ja vastuuntuntoista aikuisikää. Myös koripallon terveysvaikutukset ovat kiistattomat, vaikka nilkka tai sormi välillä muljahtaakin. Kasvatamme lapset ja nuoret ottamaan liikunnan osaksi elämäänsä.

Tarjoamme mahdollisuuden elämänikäiseen osallistumiseen liikunnan ja seuratyön parissa.